Spor Bilimleri Fakültesi Videolarımız

26 Haz 2020 Cuma 10:58

Spor Bilimleri Fakültesi Açılış Töreni

Bostancı Yerleşkemiz' de bulunan Spor Bilimleri Fakültemizin açılışından... Rumelili olmanın ayrıcalığını birlikte yaşayalım.

Vodafone 41. İstanbul Maratonu

İstanbul Rumeli Üniversite öğrencileri çocuklar için koşulan Vodafone 41. İstanbul Maratonu’nda gönüllü olarak yer aldı. Aynı zamanda öğrencilerimiz Asya’dan Avrupa’ya çocuklar için koştular.

Engel Tanımayan Sporcular

Engelleri yüzerek aşan, başarılarıyla göz dolduran şampiyon sporcularımızın herzaman yanındayız.

Mesafeler Beraber Olmaya Engel Değil...

Online Söyleşiler

Koronavirüs Sonrası Sporun Geleceği

Rumeli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Zoom üzerinden Koronavirüs Sonrası Sporun Geleceği konulu bir konferans düzenledi.

Spor Bilimleri Fakülteleri Kariyer İmkanları

Son yıllarda dünyada yaşanan hızlı değişime uygun olarak ülkemizde kamu yönetimindeki spor anlayışı ve kamu kurum ve kuruluşlarında işe alım süreçlerinin değişimi bakımından yenilikler hakkındaki söyleşimize Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Veli Ozan Çakır katılım sağlamıştır. Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Veli Ozan Çakır, Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce) bölümü mezunudur. Yüksek Lisans ve Doktora öğrenimini İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümünde tamamlayan Çakır, spor sosyolojisi alanındaki doktora tezini 2014 yılında tamamlamış, 2018 yılında da spor bilimleri temel alanında Doçent unvanı almıştır. 2003 yılından itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapmaya başlayan Çakır Spor A.Ş Organizasyon Müdürlüğü ve Spor A:Ş Tesisler Müdürlüğü görevlerinin yanı sıra İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün kurucu kadrosunda genel koordinatör olarak görev almıştır. İstanbul Maratonu ve İstanbul Yarı Maratonu genel koordinatörlüklerini yürüttüğü dönemde her iki organizasyon da Uluslararası Atletizm Federasyonu tarafından verilen Altın Kategori unvanını kazanmıştır. Avrupa Spor Başkentleri Kurumu Türkiye delegesi olan Çakır, İstanbul'un 2012 Avrupa Spor Başkentliği sürecinde de aktif görev almıştır. Daha sonra TBMM bünyesinde Milletvekili Danışmanı olarak çalışan Öğretim Üyesi olarak atanmıştır. Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora programlarında Spor Sosyolojisi, Spor Tesisleri Planlaması ve Yönetimi, Spor ve Çevre, Satranç, Proje Yönetimi, Müsabaka Organizasyonları, Spor Pazarlaması, Spor Hukuku, Hukukun Temel Kavramları, Spor Ekonomisi ve Sporda Sosyal Psikoloji başlıklı dersleri vermiştir. 3 yıl boyunca Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde Dış Mali Destek Uzmanı sıfatıyla proje bazlı danışmanlık görevi üstlenmiştir. Dünya Satranç Federasyonu Okullarda Satranç Komitesi (2004-2006), Avrupa Satranç Birliği Eğitim Komisyonu Üyeliği (2016-...) ve Avrupa Spor Sosyolojisi Topluluğu Üyeliği (2012-2016) bulunan Çakır; 2013 yılında Viyana'da düzenlenen kongrede tüm adaylar arasında en yüksek oyu alarak Avrupa Masa Tenisi Birliği Asbaşkanlığına seçilmiş ve 4 yıl süre ile bu görevi sürdürmüştür. 2018 yılında Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Başkanlığına seçilen Çakır, halen bu görevi ile İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu Üyeliği ve Yürütme Kurulu Başkanlığı görevlerine devam etmektedir.

"Yeni Çağın Spor Sponsorluğu ve Spor Pazarlaması" Online Söyleşi

Türkiye’de spor odaklı pazarlama iletişiminin öncülerinden birisi olan Fenerbahçe TV reklam ve sponsorluk müdürü Koray Aydoğmuş ile spor İletişimi, spor yatırımları ve temel faaliyet alanı sportif hizmetler olan kurum, kuruluş, federasyon, özel organizasyon ve bireysel sporcuların yeni dönem dijital spor iletişim platformlarını konuştuk. Sayın Aydoğmuş öğrencilerimize; Kurumların marka değerini artırmak adına spor sponsorlukları, spor odaklı pazarlama iletişimi kapsamında stratejik medya ilişkileri, nakdi ve ayni sponsorluk iletişimi, etkinlik ve proje yönetimi, dijital mecra yönetimi ve kurumsal kimlik yönetimi çalışmaları hakkında kariyer planlamaları açısından bilgi aktarımı yapmıştır.