"Kariyer İmkanları" konulu online konferans düzenlendi.

22 Haz 2020 Pazartesi 13:13

Son yıllarda dünyada yaşanan hızlı değişime uygun olarak ülkemizde kamu yönetimindeki spor anlayışı ve kamu kurum ve kuruluşlarında işe alım süreçlerinin değişimi bakımından yenilikler hakkındaki söyleşimize Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Veli Ozan Çakır katılım sağlamıştır. Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Veli Ozan Çakır, Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce) bölümü mezunudur. Yüksek Lisans ve Doktora öğrenimini İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümünde tamamlayan Çakır, spor sosyolojisi alanındaki doktora tezini 2014 yılında tamamlamış, 2018 yılında da spor bilimleri temel alanında Doçent unvanı almıştır. 2003 yılından itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapmaya başlayan Çakır Spor A.Ş Organizasyon Müdürlüğü ve Spor A:Ş Tesisler Müdürlüğü görevlerinin yanı sıra İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün kurucu kadrosunda genel koordinatör olarak görev almıştır. İstanbul Maratonu ve İstanbul Yarı Maratonu genel koordinatörlüklerini yürüttüğü dönemde her iki organizasyon da Uluslararası Atletizm Federasyonu tarafından verilen Altın Kategori unvanını kazanmıştır. Avrupa Spor Başkentleri Kurumu Türkiye delegesi olan Çakır, İstanbul'un 2012 Avrupa Spor Başkentliği sürecinde de aktif görev almıştır. Daha sonra TBMM bünyesinde Milletvekili Danışmanı olarak çalışan Öğretim Üyesi olarak atanmıştır. Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora programlarında Spor Sosyolojisi, Spor Tesisleri Planlaması ve Yönetimi, Spor ve Çevre, Satranç, Proje Yönetimi, Müsabaka Organizasyonları, Spor Pazarlaması, Spor Hukuku, Hukukun Temel Kavramları, Spor Ekonomisi ve Sporda Sosyal Psikoloji başlıklı dersleri vermiştir. 3 yıl boyunca Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde Dış Mali Destek Uzmanı sıfatıyla proje bazlı danışmanlık görevi üstlenmiştir. Dünya Satranç Federasyonu Okullarda Satranç Komitesi (2004-2006), Avrupa Satranç Birliği Eğitim Komisyonu Üyeliği (2016-...) ve Avrupa Spor Sosyolojisi Topluluğu Üyeliği (2012-2016) bulunan Çakır; 2013 yılında Viyana'da düzenlenen kongrede tüm adaylar arasında en yüksek oyu alarak Avrupa Masa Tenisi Birliği Asbaşkanlığına seçilmiş ve 4 yıl süre ile bu görevi sürdürmüştür. 2018 yılında Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Başkanlığına seçilen Çakır, halen bu görevi ile İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu Üyeliği ve Yürütme Kurulu Başkanlığı görevlerine devam etmektedir.