İRÜ, Hado Milli Takımını Kurmak İçin Kolları Sıvadı.

14 Eyl 2020 Pazartesi 06:35

Espor yani elektronik spor, şimdi ise HADO yani Tekno spor…. Esporun 5-G teknolojisi ile daha hareketli ve daha yağın olarak kullanılacağını bilen İstanbul Rumeli Üniversitesi; pubg mobile duo turnuvasından sonra şimdide Hado milli takımını kurmak için kolları sıvadı. Makine ve insan arayüzünün eş zamanlı kullanıldığı Arttırılmış gerçeklik ile fiziki hareketliliği içeren oyunun seçmelerinde İstanbul Rumeli üniversitesi AR-GE spor koordinatörü Dr. Dudu Banu Çakar ve espor federasyonu Hado Milli Takım Antrenörü olan üniversitemizin spor bilimleri fakültesi hocası emrah özdemir görev aldı. Tokyo dijital araştırma ve oyun tasarım merkezi “the superhuman sports society” tarafından oyun ve teknoloji birleştirilerek tasarlanmış HADO esporun hareketli olarak oynandığı dijital oyun platformudur. Hado milli takım seçmeleri İstanbul Rumeli üiversitesi spor bilimleri fakültesi hocamız Dr. Figen Çiloğlu nun koordinatörlüğünde başlatılan bir dizi bilimsel çalışma ile desteklenmekte olup 3 ekim 2020 tarihinde planlanan uluslararası sempozyumda paylaşıma açılacaktır.